Pogrebne usluge

„ 6. Maj “ d.o.o. Umag vrši pogrebne poslove koji obuhvaćaju svu uslugu kod smrtnog slučaja, od preuzimanja umrle osobe (kod kuće, u ustanovama ili bolnicama), prijevoza (unutar i izvan države), prodaje pogrebne opreme (sanduka i ostalog), opremanje i uređenje umrle osobe, kompletne organizacije ispraćaja pa sve do ukopa umrle osobe u grobno mjesto.Ured pogrebnih usluga:

Adresa: Novigradska bb, Umag (uz gradsko groblje Umag)

Telefon: 052-722-318

Mob: 091 1255 – 468
Uredovno vrijeme:

Radnim danom od 7-15 h, dovoljno je nazvati i dogovoriti termin.
„ 6. Maj “ d.o.o. Umag vam nudi kompletnu organizaciju ispraćaja pokojnika kao i veliki izbor pogrebne opreme u svom pogrebnom salonu koji se nalazi u sklopu Ureda pogrebnih usluga.Prilikom smrtnog slučaja nudimo Vam slijedeće usluge:

- preuzimanje umrle osobe iz kuće, stana, domova za starije ili bolničke ustanove i prijevoz do mrtvačnice
- presvlačenje i uređivanje umrle osobe
- odabir pogrebne opreme za ukop u našem izložbenom prostoru
- izradu i ljepljenje osmrtnica i zahvala
- organizaciju pogreba ili ispraćaja
- organizaciju vjerskog obreda
- nošenje umrle osobe do groba i spuštanje lijesa u grob
- postavljanje razglasaOstali pogrebni poslovi:

- preuzimanje umrle osobe kod prometnih nezgoda

- preuzimanje umrle osobe pri utapljanju i u drugim neprilikama
- prijevoz umrle osobe u zemlji i inozemstvu

- izrada potrebnih dokumenata za prijevoz umrle osobe do mjesta ukopa
- eskshumacija umrle osobe

- prijevoz umrlie osobe do i iz krematorija

- druge usluge usko vezane uz djelatnost.POSTUPAK KOD SMRTNOG SLUČAJA

Ukoliko je smrt nastupila u stanu ili kući potrebno je nazvati službu Hitne pomoći, koja upućuje mrtvozornika da pregledom utvrdi činjenicu smrti i izda dozvolu za pokop umrle osobe, potvrdu činjenice smrti i potvrdu o smrti.

Nakon pregleda mrtvozornika obitelj poziva službu za preuzimanje i prijevoz umrle osobe.

DEŽURNA SLUŽBA ZA PREUZIMANJE UMRLE OSOBE DOSTUPNA JE OD 00-24 SATA NA TELEFON  091 125 5468

POSTUPCI ORGANIZACIJE UKOPA UMRLE OSOBE

Važna napomena: termin ukopa (vrijeme i sat) obavezno treba najprije i isključivo dogovoriti sa Pogrebnom službom 6. maj-a koja jedina ima pravo vršiti iskop i zatrpavanje groba,  te ispraćaj od mrtvačnice do groba kao Upravljač grobljima.
Pogrebi se ne vrše nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima.

 


Voditeljica groblja i pogrebnih poslova

Eleonora Kotiga Vaš
Tel: 091-531-8070
E-mail: eleonora.vas@6maj.hr

DEŽURNA SLUŽBA ZA PRIJAVU UMRLE OSOBE:
dostupano od 0 – 24 h
Mob: 091 1255 - 468

Ured pogrebnih usluga:
Adresa: Novigradska bb, Umag (uz gradsko groblje Umag)
Telefon: 052-722-318
Uredovno vrijeme za stranke:
radnim danom od 7 - 15 sati

Ured evidencije grobnih mjesta:
Adresa: Novigradska bb, Umag (uz gradsko groblje Umag)
Telefon: 052-722-318
Uredovno vrijeme za stranke:
Stranke se primaju ponedjeljkom, srijedom i petkom 07-10 i 11-14 sati.

NOVOSTI
 • Sajam razmjene bez novca održan u Umagu
  Sajam razmjene bez novca održan u Umagu

  Europski tjedan smanjenja nastanka otpada ove je godine nizom akcija obilježen i u Umagu. Ovogodišnja zajednička tema za više od pet tisuća različitih događaja, koja će se održati diljem Europe od 18. – 22. studenog, je „Popravi i ponovno upotrijebi“. Cilj ovih događanja je poticanje građanki i građana na prevenciju nastanka otpada, ponovnu uporabu i recikliranje.

  U suorganizaciji sa Zelenom Istrom i Istarskom županijom, tako su i umaško komunalno poduzeće 6. maj d.o.o. i Grad Umag u subotu, 18. studenog 2017. godine, od 10:00 do 14:00 sati ispred ulaza u Turističku zajednicu grada Umaga, organizirali sajam razmjene bez novaca TiDam-TiDaš. Ova je vrsta swap sajma vrlo slična buvljacima. Razlika je u tome što se na ovakvom sajmu odjeća, obuća, modni dodaci, knjige, igračke i ostale uporabne stvari međusobno razmjenjuju i ne naplaćuju se. Moto akcije je „Ono što nama nije dobro, nekome može biti savršeno i obrnuto.“. Razmjena nije direktna, već na swap sajmu stvari koje smo donijeli poklanjamo, a potom odabiremo one koje nam trebaju iz cjelokupne ponude. Ukoliko neke od ponuđenih stvari nitko ne odabere, iste se doniraju nekoj od humanitarnih organizacija s područja Istarske županije.
  Na prvom su sajmu razmijene bez novca u Umagu brojne građanke i građani Umaga, Novigrada, Buja, Oprtlja, Brtonigla i Grožnjana sudjelovali s oduševljenjem. Ovu je razmjenu uporabnih stvari bez novca pratila vesela glazba, a svi koji su se odazvali pozivu, uživali su i u prezentaciji hand-made radova od recikliranih materijala koje su izradili “Eko malci”, učenici i učenice Osnovne škole Marije i Line iz Umaga. Nakon razmijene, sudionici su se fotografirali u posebnom selfie-kutku s maskotom sajma te objavljivali svoje fotografije na društvenim mrežama uz hashtagove #EWWR2017, čime su se priključili on-line zajednici Europskog tjedna smanjenja nastanka otpada. Sajam razmjene bez novca dio je kampanje „Izdvoji sve. Fai la differenza“ koja posljednjih 6 godina na našem području informira i educira građane o pravilnom gospodarenju otpadom, a koju provodi i financira komunalno poduzeće 6. maj d.o.o. iz Umaga.
  Nekontroliranom kupnjom i potrošnjom proizvoda stvaramo ogromne količine otpada, ali i nepotrebno trošimo prirodne resurse. Primjerice, samo u Europskoj Uniji godišnje nastane 157 kilograma ambalažnog otpada po glavi stanovnika. Ponovnom uporabom proizvoda smanjujemo količine proizvedenog otpada, pozitivno utječemo na okoliš i prirodu, ali i na socijalne te ekonomske aspekte društva. Stoga je ovaj sajam dio šire kampanje koja se na području Istarske županije provodi u sklopu Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije pod jednim od prioriteta – otpad.

Ako trebate usluge odvodnje
kliknite na logo:

 

Katalog informacija Izjava o korištenju Kolačića Zaštita osobnih podataka Pravo na pristup informacijama Svi cjenici

 

©: 6.maj.hr., Izrada: Studio WEB ART

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).