Groblja

„ 6. Maj “ d.o.o. Umag upravlja grobljima na području gradova Umag, Novigrad i Buje. Upravljanje grobljima podrazumijeva dodjelu grobnih mjesta, uređenje, održavanje i rekonstrukciju groblja. U sklopu ove usluge vrše se radovi na tekućem održavanju svih objekata groblja, kapelica i ostalih pomoćnih prostora i zgrada za obavljanje ispraćaja i sahrane pokojnika.


Uprava groblja odlučuje o mjestu i načinu ukopa u grobno mjesto te vodi grobni očevidnik o ukopu svih umrlih osoba i registar umrlih osoba. Evidencija grobnih mjesta vodi se na računalnom programu koji omogućuje upravljanje prostornim podacima (položajni plan - karta groblja) i njima pridruženim podacima (grobni očevidnik, registar umrlih osoba, financijskim podacima).Ured evidencije grobnih mjesta:

Adresa: Novigradska bb, Umag (uz gradsko groblje Umag)

Telefon: 052-722-318


Uredovno vrijeme za stranke:

ponedjeljak, srijeda i petak 07-10 i 11-14 sati.

Kontakt: Eleonora Kotiga VašKao upravljač grobljima 6. maj d.o.o. Umag obavlja slijedeće poslove:
1. Održavanje groblja:


- uređenje i održavanje zelenih površina groblja (košnja travnjaka, održavanje ukrasnog raslinja i sezonskog cvijeća, održavanje živica)

- održavanje i čišćenje staza i puteva
- održavanje i čišćenje pratećih građevina na groblju (čišćenje mrtvačnice, odarnice, sanitarnih prostorija)

- tekuće održavanjer svih objekata gradskoga groblja, kapelica i ostalih pomoćnih prostora

- zbrinjavanje otpada
- provođenje reda na groblju

- izgradnje grobnih mjesta
- proširenje groblja.

2. Evidencija grobnih mjesta:

- dodjele na korištenje grobnih mjesta ( izrada rješenja, izmjene rješenja, uplatnice/računa)

- evidencija grobnih mjesta (povezivanje položajnih podataka (karata) i tekstualne baze podataka u jednu cjelinu, podaci o grobnom mjestu, ukopanim osobama i korisnicima... )

- vođenje registra umrlih osoba i grobnog očevidnika

- izdavanje dozvola za gradnju spomenika

- obračun godišnje grobne naknade

- evidencija dugovanja i potraživanja korisnika grobnih mjesta

- izdavanje raznih potvrda

 

 


Voditeljica groblja i pogrebnih poslova

Eleonora Kotiga Vaš
Tel: 091-531-8070
E-mail: eleonora.vas@6maj.hr

DEŽURNA SLUŽBA ZA PRIJAVU UMRLE OSOBE:
dostupano od 0 – 24 h
Mob: 091 1255 - 468

Ured pogrebnih usluga:
Adresa: Novigradska bb, Umag (uz gradsko groblje Umag)
Telefon: 052-722-318
Uredovno vrijeme za stranke:
radnim danom od 7 - 15 sati

Ured evidencije grobnih mjesta:
Adresa: Novigradska bb, Umag (uz gradsko groblje Umag)
Telefon: 052-722-318
Uredovno vrijeme za stranke:
Stranke se primaju ponedjeljkom, srijedom i petkom 07-10 i 11-14 sati.

NOVOSTI
 • Sajam razmjene bez novca održan u Umagu
  Sajam razmjene bez novca održan u Umagu

  Europski tjedan smanjenja nastanka otpada ove je godine nizom akcija obilježen i u Umagu. Ovogodišnja zajednička tema za više od pet tisuća različitih događaja, koja će se održati diljem Europe od 18. – 22. studenog, je „Popravi i ponovno upotrijebi“. Cilj ovih događanja je poticanje građanki i građana na prevenciju nastanka otpada, ponovnu uporabu i recikliranje.

  U suorganizaciji sa Zelenom Istrom i Istarskom županijom, tako su i umaško komunalno poduzeće 6. maj d.o.o. i Grad Umag u subotu, 18. studenog 2017. godine, od 10:00 do 14:00 sati ispred ulaza u Turističku zajednicu grada Umaga, organizirali sajam razmjene bez novaca TiDam-TiDaš. Ova je vrsta swap sajma vrlo slična buvljacima. Razlika je u tome što se na ovakvom sajmu odjeća, obuća, modni dodaci, knjige, igračke i ostale uporabne stvari međusobno razmjenjuju i ne naplaćuju se. Moto akcije je „Ono što nama nije dobro, nekome može biti savršeno i obrnuto.“. Razmjena nije direktna, već na swap sajmu stvari koje smo donijeli poklanjamo, a potom odabiremo one koje nam trebaju iz cjelokupne ponude. Ukoliko neke od ponuđenih stvari nitko ne odabere, iste se doniraju nekoj od humanitarnih organizacija s područja Istarske županije.
  Na prvom su sajmu razmijene bez novca u Umagu brojne građanke i građani Umaga, Novigrada, Buja, Oprtlja, Brtonigla i Grožnjana sudjelovali s oduševljenjem. Ovu je razmjenu uporabnih stvari bez novca pratila vesela glazba, a svi koji su se odazvali pozivu, uživali su i u prezentaciji hand-made radova od recikliranih materijala koje su izradili “Eko malci”, učenici i učenice Osnovne škole Marije i Line iz Umaga. Nakon razmijene, sudionici su se fotografirali u posebnom selfie-kutku s maskotom sajma te objavljivali svoje fotografije na društvenim mrežama uz hashtagove #EWWR2017, čime su se priključili on-line zajednici Europskog tjedna smanjenja nastanka otpada. Sajam razmjene bez novca dio je kampanje „Izdvoji sve. Fai la differenza“ koja posljednjih 6 godina na našem području informira i educira građane o pravilnom gospodarenju otpadom, a koju provodi i financira komunalno poduzeće 6. maj d.o.o. iz Umaga.
  Nekontroliranom kupnjom i potrošnjom proizvoda stvaramo ogromne količine otpada, ali i nepotrebno trošimo prirodne resurse. Primjerice, samo u Europskoj Uniji godišnje nastane 157 kilograma ambalažnog otpada po glavi stanovnika. Ponovnom uporabom proizvoda smanjujemo količine proizvedenog otpada, pozitivno utječemo na okoliš i prirodu, ali i na socijalne te ekonomske aspekte društva. Stoga je ovaj sajam dio šire kampanje koja se na području Istarske županije provodi u sklopu Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije pod jednim od prioriteta – otpad.

Ako trebate usluge odvodnje
kliknite na logo:

 

Katalog informacija Izjava o korištenju Kolačića Zaštita osobnih podataka Pravo na pristup informacijama Svi cjenici

 

©: 6.maj.hr., Izrada: Studio WEB ART

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).